Fauči o borbi protiv korone “Nadam se da će FDA uskoro trajno odobriti vakcine” - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Fauči o borbi protiv korone “Nadam se da će FDA uskoro trajno odobriti vakcine”

Glavni ekspert za zarazne bolesti američke vlade, dr Entoni Fauči, izrazio je danas nadu da će do kraja ovoga mjeseca američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) izdati konačno, trajno odobrenje za vakcine protiv korona virusa.

Fauči smtra da bi ovakav potez mogao da podstakne već broj građana na vakcinaciju, posebno u školama i na univerzitetima.

FDA je odobrila vakcine kompanija “Fajzer”, “Moderna” i “Džonson i Džonson” samo za hitnu upotrebu, ali se očekuje da će ovi preparati uskoro imati trajnu dozvolu, prenosi AP.

Bajdenova administracija je izjavila da savezna vlada neće zahtjevati obaveznu vakcinaciju građana osim za zaposlene u federalnim ustanovama, međutim Bijela kuća sve glasnije poziva savezne i lokalne organe vlasti, ali i kompanije, da razmotre donošenje sličnih odluka.

Dr Fauči, koji je glavni medicinski savjetnik predsjednika Bajdena, poručio je da se “moraju učiniti iskoraci i na lokalnom nivou” kako bi se spriječilo dalje širenje virusa.

–Nadam se – ne predviđam – samo se nadam, da će to biti u narednih nekoliko nedjelja i nadam se da će to biti u avgustu – rekao je dr Fauči.

Tanjug

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar