5. Juna 2019.

Faraž: Tramp veruje u Bregzit, misli da je to pravi izbor

Big Portal

Predsednik SAD Donald Tramp veruje u Bregzit, ali je zabrinut zbog toga koliko dugo traje, rekao je političar i zagovornik izlaska Britanije iz EU Najdžel Faraž

“Tramp apsolutno veruje u Bregzit, misli da je to pravi izbor za zemlju i zabrinut je zbog toga koliko to dugo traje”, rekao je Faraž u svom LBC radio programu.

Uoči posete Britaniji Tramp je u intervjuu za list “Sandej tajms” rekao da bi naredni britanski lider trebalo da pošalje Najdžela Faraža, kao nekog ko se najviše zalaže za Bregzit, da pregovara sa EU.

Tramp je ranije u intervjuu londonskom tabloidu “San” ocenio da bi britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson bio “izvanredan” izbor za novog lidera Konzervativne partije, odnosno novog premijera, nakon ostavke Tereze Mej.

“Mislim da bi Boris uradio veoma dobar posao”, rekao je Tramp.

U Velikoj Britaniji Partija za Bregzit Najdžela Faraža odnela je pobedu na evropskim izborima, dok su najveće stranke, opozicioni laburisti i vladajući konzervativci, pretrpeli velike gubitke.

Nakon toga, Faraž je zatražio učešće u pregovorima o Bregzitu i upozorio da će “preokrenuti” britansku politiku, ako njegov zahtev ne bude prihvaćen.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare