Fantastičan rast prodaje za KTM u prvoj polovini godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Fantastičan rast prodaje za KTM u prvoj polovini godine

Ovo je dobar period za KTM. Austrijska kompanija je nedavno lansirala novi RC8C, a Dani Pedrosa je najavio da će u Štajerskoj voziti za fabričku ekipu.

Među važnim vestima su i najnoviji prodajni rezultati za Pierer grupu, čiji je KTM deo, a koji otkrivaju veliki rast prodaje u poređenju sa prošlom godinom.

Naime, grupa je u prvih šest meseci 2021. ostvarila rast prodaje od 95% u poređenju sa istim periodom 2020.

Naravno, treba naglasiti da je prvu polovinu prošle godine obeležila pandemija virusa korona i brojna zaključavanja širom sveta, što za posledicu ima ovakve brojke.

Još jedna stvar. U finansijskom izveštaju se po prvi put našla i kompanija GasGas, španski proizvođač koji je od 2019. deo grupe, ali svejedno, brojke su zaista impresivne.

Na globalnom nivou, Pierer grupa (KTM, Husqvarna i GasGas) je prodala 176.045 motocikla, uz 53.378 električnih motocikala (Husqvarna, GasGas i Raymon).

Evropa je i dalje najveće tržište za Pierer, gde je prodato 73.224 jedinica. Međutim, najveći rast je ostvaren u Sjedinjenim Državama, gde 30.419 prodatih dvotočkaša predstavlja rast od čak 160%. Odlični prodajni rezultati su ostvareni u Indiji i australijsko-azijskom regionu, gde je zabeležen rast od 52% tj. 25%.

Iako ove brojke treba posmatrati s određenom dozom skepse, svakako su odlične.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: KTM

Danas objavljeno

Ford bio napušten 12 godina i pokušali su da ga pokrenu

Vanja A

Da li je moguće tačno provjeriti kilometražu polovnog automobila?

Vanja A

Prodato više od 100.000 vozila modela Kona Electric u Europi

Vanja A

Ostavite komentar