Facebook tuži analitičarsku kuću zbog krađe podataka - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook tuži analitičarsku kuću zbog krađe podataka

Facebook je podnio tužbu protiv kompanije OneAudience, u kojoj je optužuje za krađu ličnih informacija njihovih korisnika. Prema toj tužbi, OneAudience je plaćao nezavisnim developerima da instaliraju maliciozni SDK u svoje aplikacije, koji omogućava prikupljanje korisničkih podataka bez njihovog znanja.

Prve informacije o tome da podaci korisnika „cure“ pojavile su se u novembru prošle godine, kada su Facebook i Twitter potvrdili navode nezavisnih bezbednosnih istraživača. Facebook je otkrio da OneAudience i još jedna kompanija, Mobiburn, koriste SDK da prikupljaju informacije o korisnicima (imena, email adrese, pol…), nakon čega su obavestili 9.5 miliona korisnika da su njihovi podaci potencijalno kompromitovani.

Nakon toga, Facebook je poslao pismo upozorenja OneAudience-u i zatražio je od njih da pristanu na audit aplikacija. Prema njihovim navodima, OneAudience je odlučio da ne sarađuje.

Osim što su se nakon toga odlučili da podnesu tužbu, iz Facebook-a su najavili da će i dalje nastaviti da obaveštavaju korisnike za koje posumnjaju da bi mogli da budu oštećeni.

Izvor: Engadget/PCPress

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar