Facebook redizajnira svoju mobilnu aplikaciju - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Facebook redizajnira svoju mobilnu aplikaciju

Pored objave nove brže i svedenije Messenger aplikacije sa end-to-end enkripcijom, kao i novih funkcija za Instagram i WhatsApp, Facebook je najavio i izmene za svoju glavnu Facebook mobilnu aplikaciju.

Novi fokus Facebook aplikacije će biti na grupe, a FB5 će implementirati nove načine da ljude približi oflajn. Sa 400 miliona korisnika, pretplaćenih na preko 10 miliona aktivnih grupa, ova redizajnirana aplikacija će olakšati korisnicima pristup grupama i pronalaženje novih grupa. Tab za grupe će prikazivati feed iz grupa u koje je korisnik učlanjen, sa preporukama za nove grupe koje bi ga mogle interesovati. Od danas, Facebook korisnici će u svom News Feedu videti više sadržaja iz grupa kojima pripadaju.

Kompanija je takođe najavila i proširenje Facebook Dating servisa na 14 novih zemalja (uglavnom iz Azije i Srednje i Južne Amerike). Funkcija će omogućiti pronalaženje srodnog para iz Facebook grupa, prijatelja i drugih sekcija. Facebook objavljuje i Secret Crush funkciju, koja omogućava da se do devet prijatelja dodeli status “Secret Crush”. Ukoliko se neko od njih opredelio za Facebook Dating, stići će im poruka da se sviđaju nekom. Potom, ukoliko neko sa vaše Crush liste doda vas u njihovu Secret Crush listu, spoj je kreiran.

Načinjene su neke promene za marketplace, ali su one više fokusirane na SAD. S druge strrane, novi Events tab će prikazivati stvari i događaje oko korisnika i čak će preporučivati mesta koja je poželjno videti. Tab će pomagati u pravljenju planova sa prijateljima za sastajanje na ovim mestima i događajima.

Neke od novih funkcija će biti dostupne odmah, dok će druge korisnicima Facebook mobilne aplikacije postati dostupne u narednim mesecima.

Izvor: PhoneArena

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar