Facebook ranjivost bi hakerima mogla omogućiti da prigrabe e-mail adrese korisnika - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook ranjivost bi hakerima mogla omogućiti da prigrabe e-mail adrese korisnika

Ranije ovog mjeseca procurili su lični podaci preko 530 miliona Facebook korisnika na jednom hakerskom forumu. Nakon ovoga, kompanija je potvrdila postojanje ranjivosti ali je istakla da neće obaveštavati korisnike koji su pogođeni ovim curenjem podataka.

Iako je Facebook istakao da je ispravio prethodnu ranjivost, koja je hakerima omogućavala da preuzmu korisničke podatke sa društvene mreže, sigurnosni istraživač je sada otkrio da još jednu ranjivost koja hakerima omogućava da prigrabe e-mail adrese Facebook korisnika.

Alatka, koja se koristi za iskorišćavanje ranjivosti može da preuzima e-mail adrese ukoliko je korisnik podesio elemente privatnosti na bilo šta drugo izuzev “Only Me” opcije. Pored toga, ističe se da je ranjivost već prijavljena Facebooku, ali je kompanija nije ispravila.

Facebook ranjivost bi hakerima mogla omogućiti da prigrabe e-mail adrese korisnika

Facebook je, u odgovoru, pokušao da ovo okarakteriše kao manji incident, ali je istovremeno istakao da ranjivost još uvek nije ispravljena.

Osoba, koja je za sajt Motherboard objavila video sa alatkom koja prikuplja e-mail adrese korisnika na Facebooku, je želela da ostane anonimna, ali je istakla da je alatka dostupna hakerskoj zakednici. Prema navodima, ove e-mail adrese bi se mogle ukombinovati sa brojevima telefona procurelim u ranijem napadu, što bi se moglo iskoristiti za telemarketing, hakovanje ili prevare.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Uprkos godinama, OnePlus 6 i OnePlus 6T dobijaju ažuriranje softvera

Zeljka

Prvi renderi Google pametnog sata su obećavajući

Zeljka

Sakrijte slike koje imate u telefonima – nova opcija za Google Photos

Zeljka

Ostavite komentar