Facebook prikazao kako će se koristiti "neutralne narukvice" sa AR naočarama - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook prikazao kako će se koristiti “neutralne narukvice” sa AR naočarama

Facebook nam je prikazao naznaku planova koje ima sa virtuelnim interfejsom, baziranim na tehnologiji CTRL-Labs-a, startapa koji je Facebook preuzeo u 2019. godini.

U videu se prikazuje narukvica koja koristi elektromiografiju (EMG) – što je snimanje električnih impulsa mišića – kako bi signale pretvorila u neku aktivnost – kucanje, prevlačenje ili igranje video igara, poput simulatora streljaštva. Narukvice takođe imaju mogućnost vibracije, tako da mogu da prikažu povratnu informaciju, koja može recimo da bude u vidu osećaja da se zateže luk, jer u realnosti vibrira narukvica na ruci. To bi trebalo da čini da ovaj sistem dublje ubaci korisnika u iskustvo.

Facebook Reality Labs su izbacili blog na temu prototipa tih narukvica, koje funkcionišu, jednostavno rečeno, uz pomoć gestova koje zovu “klikovi”. Oni bi trebalo da na jednostavan način, lako učine da napravite akciju koja će se odraziti na virtuelni prostor.

S obzirom da u teoriji sa ovim narukvicama možete da kucate u virtuelnom prostoru, takođe se očekuje da će se narukvice vremenom prilagođavati vašem načinu kucanja, tako da će znati kada vaši prsti kucaju koje slovo, na taj način ubrzavajući vaše kucanje. Ove narukvice bi trebalo da se na tržištu nađu u paru sa AR naočarama, na kojima je prošle godine Facebook objavio da radi.

Danas objavljeno

Kamera Xiaomi 12 telefona ima jedinstvenu prevlaku

Vanja A

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Ostavite komentar