Facebook pravi svoj OS kao zamjenu za Android - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook pravi svoj OS kao zamjenu za Android

Facebook, prenose specijalizovani mediji, radi na sopstvenom operatvinom sistemu koji bi mogao da bude alternativa za Android.

Kompanija, navodno, ima za cilj hardversku strategiju kakvu ima Apple, odnosno potpunu kontrolu nad hardverom i softverom.

Da ciljevi koje Facebook ima nisu mali pokazuje to što već uveliko rade na pametnim displejima, platformama za onlajn plaćanja, sopstvenoj valuti, virtuelnoj realnosti… Sada se pojavila i informacija da kompanija želi da stvori sopstveni operativni sistem.

Već neko vreme znamo da Facebook ida u pravcu dizajniranja sopstvenog OS-a jer u kompaniji nisu srećni zbog toga što bi njihovi uređaju morali da koriste nekakve modifikovane verzije Androida, kao što to čini Portal.

“Zaista želimo da osiguramo da bude prostora za nas. Ne mislimo da možemo da verujemo tržištu ili konkurentima da nam to osiguraju pa ćemo to učiniti sami”, kažu u kompaniji.

Moguće je, dakle, da se budući Facebook hardver neće oslanjati na Google softver.

Pored toga, Facebook takođe radi na novim AR naočarima koji će stići do 2023. godine i novom glasovnom asistentu za proizvode Portal i Oculus – pretpostavlja se da će raditi i na AR naočarima, trenutno poznatim kao Orion.

Nije dovoljno ambiciozno? Kompanija sprovodi istraživanja kako bi se omogućilo da uređaji za virtuelnu i proširenu stvarnost kontrolišu mislima.

Izvor. B92

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar