Facebook-ov prvi pametni sat bi mogao imati odvojivu kameru - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Facebook-ov prvi pametni sat bi mogao imati odvojivu kameru

Pojavilo se više detalja o pametnom satu na kojem Facebook navodno radi. Kompanijin naredni pokušaj na polju hardvera mogao bi da ima ekran sa dve kamere, koje mogu da se odvoje od okvira od nerđajućeg čelika i da se koriste za snimanje fotografija i videa.

Korisnici bi mogli da dele svoje snimke na Facebook servisima. To uključuje Instagram, koji upload sa telefona podržava od svog debitovanja 2010. godine. Ekran ovog sata će navodno imati prednju kameru za video pozive i poleđinsku 1080p sa autofokusom. Možda bi postojala dodatna i oprema nezavisnih proizvođača na koju se može priključiti uređaj.

Facebook pametni sat bi se mogao pojaviti sledećeg leta. Još nije jasno koliko Facebook planira da naplaćuje svoj prvi pametni sat, ali to bi moglo biti oko 400 dolara.

Facebook-ov prvi pametni sat bi mogao imati odvojivu kameru

Sat bi mogao imati praćenje rada srca, a takođe se navodi da će uređaj nuditi LTE vezu. Sat će verovatno koristiti prilagođenu verziju Androida i očekuje se i prateća aplikacija za telefone.

Prema izveštaju, kasnije verzije pametnog sata (za koje se već navodi da su u razvoju) ponudiće korisnicima način da komuniciraju sa drugim proizvodom koji je Facebook javno pomenuo: naočarima za proširenu stvarnost.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Naučnici prave najsitnije leteće mašine na svijetu, manje od zrna pijeska

Vanja A

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Ostavite komentar