Facebook od danas počinje sakrivati lajkove i reakcije na objave - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Facebook od danas počinje sakrivati lajkove i reakcije na objave

NAKON što je tu praksu najavio pa u nekim zemljama počeo uvoditi Instagram, od danas i Facebook kreće sa skrivanjem lajkova i reakcija na objave korisnika. Takođe, neće se moći vidjeti ni broj pregleda nekog videa.

S testiranjem ovog noviteta Facebook kreće iz Australije, baš kao što je počeo i Instagram. Dakle, ideja je da ćete i dalje moći vidjeti koliko ste skupili lajkova i reakcija na neku svoju objavu, no nećete moći vidjeti koliko lajkova i reakcija imaju tuđe objave, baš kao što ni drugi to neće moći vidjeti kod vaših objava.

Mia Garlick iz australske kancelarije Facebooka izjavila je da ovu promjenu uvode nakon što su istraživanja pokazala da broj lajkova i reakcija dovodi do društvenih komparacija. “Dobili smo zaista pozitivne reakcije od stručnjaka za mentalno zdravlje i antibullying grupa. Samo treba maknuti brojeve iz objava i tada se ljudi usmjeravaju na kvalitet sadržaja, a ne na broj lajkova koji će skupiti”, kaže Garlick za The Guardian.

Zasad se ne zna koliko će trajati ovaj probni period u Australiji i hoće li promjena zaista biti konačna i uvedena svim korisnicima Facebooka. 

Index

Danas objavljeno

Povratak Heder Loklir – u mini haljini na premijeri filma

Zeljka

Izvršni direktor kompanije Nike priznao da je ubio tinejdžera – zbog toga ispaštao

Zeljka

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Zeljka

Ostavite komentar