Facebook od 1. decembra menja neke stvari na profilima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook od 1. decembra menja neke stvari na profilima

Facebook uklanja nekoliko polja koja sadrže informacije sa profila, uključujući verske i političke stavove.

Facebook je obavestio korisnike da će od sledećeg meseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila. Ta polja obuhvataju verske stavove, političke stavove, adrese i polje “zainteresovani za”, koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika.

Promena će stupiti na snagu 1. decembra. Portparol kompanije rekao je da je razlog promene da se društvena mreža učini lakšom za korišćenje.

“Kao deo naših napora da učinimo Facebook lakšim za navigaciju i korišćenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obaveštenja ljudima koji su popunili ova polja, obaveštavajući ih da će biti uklonjena”, navedeno je u saopštenju kompanije.

Obaveštenje ukazuje na to da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima, zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih informacija.

Odluka Facebooka da se reši ovih specifičnih polja profila deo je napora da unapredi svoju platformu, koja se trenutno sastoji od nekoliko funkcija koje su donekle zastarele.

Vredi napomenuti da su polja informacija koja je Facebook odlučio da ukloni – ona koja druge velike društvene mreže ne nude. Platforme kao što su Instagram i TikTok imaju obrazac jednostavnih biografija koje omogućavaju korisnicima da podele podatke o sebi ne ulazeći u konkretne detalje, kao što su politički ili verski stavovi, piše portal Techcrunch.com.

Ranije su ljudi možda bili zainteresovani da svoje profile popune dodatnim informacijama, ali pošto su pravila kršenja privatnosti sve jasnija i definisanija – korisnici možda više neće želeti da dele dodatne detalje o sebi na mreži.

Danas objavljeno

Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča

Zeljka

Kako da bezbjedno koristimo Google Chrome

Zeljka

Zapoleslenici Twittera mogu koristiti “GodMode” da tvitaju s bilo kojeg profila

Zeljka

Ostavite komentar