20. Novembra 2020.

Facebook objavio prve podatke o govoru mržnje na platformi

Big Portal

Najveća svjetska kompanija za društvene medije objavila je procjenu u svom tromjesečnom izvještaju o moderiranju sadržaja. U izvještaju se navodi da je u trećem kvartalu preduzela mjere u vezi sa 22,1 miliona pojava govora mržnje, od kojih je oko 95 odsto preventivno identifikovano. U prethodnom tromjesečju reagovala je zbog 22,5 miliona takvih sadržaja, prenosi Rojters.

Facebook definiše “preduzimanje radnji” kao uklanjanje sadržaja, pokrivanje upozorenjem, onemogućavanje naloga ili eskalaciju spoljnim agencijama.

Njegova veb lokacija za razmjenu fotografija Instagram pokrenula je akciju u vezi sa 6,5 miliona sadržaja sa govorom mržnje, u odnosu na 3,2 miliona u drugom kvartalu. Oko 95 odsto je preventivno identifikovano, što je porast od 10 odsto u odnosu na prethodni kvartal.

U oktobru je Facebook saopštio da ažurira svoju politiku govora mržnje zabranjujući svaki sadržaj koji negira ili iskrivljuje holokaust.

Facebook je takođe naveo da je u trećem kvartalu preduzeo mjere za 19,2 miliona nasilnih i grafičkih sadržaja, u poređenju sa 15 miliona u drugom. Na Instagramu je preduzeo mjere u vezi sa 4,1 miliona komada nasilnog i grafičkog sadržaja, u odnosu na 3,1 milion u drugom kvartalu.

Kompanija je navela i da je preduzela mere u vezi sa 12,4 miliona dečje golotinje i sadržaja seksualne eksploatacije, u odnosu na 9,5 miliona u prethodnom kvartalu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare