Facebook Messenger tek treća aplikacija koja je premašila pet milijardi preuzimanja, a da nije iz Google familije - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija Uncategorized

Facebook Messenger tek treća aplikacija koja je premašila pet milijardi preuzimanja, a da nije iz Google familije

Gigant društvenih medija ima nekoliko popularnih Android aplikacija, ali teško je poreći da je Messenger među najboljima od Facebook-a. Bez obzira na vaše mišljenje o Facebook-u kao kompaniji, Messenger je vrlo dobra aplikacija za razmenu poruka na više platformi koju morate preuzeti ako i dalje koristite ovu društvenu mrežu.

Mada, jedna od najvećih prednosti Facebook Messengera je ta što aplikaciju i dalje možete koristiti sa deaktiviranim Facebook nalogom. Svakako da ćete i dalje morati da ga imate da biste koristili aplikaciju na pravi način, a to i dalje znači da se vaši lični podaci i dalje čuvaju na Facebook-u. Poslednjih godina sve je više bilo ljudi koji bi da preuzmu namensku aplikaciju Facebook Messenger na svoje mobilne uređaje, umesto da koriste Facebook aplikaciju.

Facebook Messenger Update | MessengerPeople

Ovo je verovatno povećalo broj preuzimanja, ali postizanje ove prekretnice samo ukazuje na to koliko je Facebook postao deo života za mnoge ljude širom sveta. Sada postoji samo 14 aplikacija koje su dostigle prekretnicu od 5 milijardi preuzimanja, a Facebook Messenger se pridružio uglavnom nezavisnim Googleovim aplikacijama kao što su YouTube, Maps, Gmail, pa čak i glavna Facebook aplikacija.

Još uvek nismo videli da Facebook Messenger dodaje end-to-end enkripciju za ćaskanja, nešto što je dostupno samo kao deo funkcije „tajnih razgovora“ koja nije dostupna u grupnim ćaskanjima. Sigurno da ovo mnogima i ne smeta, ali nije baš sjajno za ukupnu privatnost. Aplikacija ipak ima neke dobre karakteristike, ankete i igre u ćaskanju su prilično uredne, ali postoji i mnoštvo drugih aplikacija za razmenu poruka koje bismo vam preporučili da pogledate ili preuzmete i pre Facebook Messenger-a. Telegram, recimo.

Izvor: 9to5Google

Danas objavljeno

Poznato više detalja o predstojećoj Redmi Note 11 seriji telefona

Vanja A

Google Search za mobilne uređaje dobija neprekidno skrolovanje za rezultate pretrage

Vanja A

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar