Facebook Messenger dobija mogućnost prepoznavanja lica - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Facebook Messenger dobija mogućnost prepoznavanja lica

Facebookova aplikacija za dopisivanje kratkim porukama testira novi način zaštite poruka i prepiski. Tako će korisnici Facebook Messengera uskoro, najvjerovatnije, moći da koriste biometrijsku tehnologiju, odnosno Face ID ili Touch ID funkcija (u zavisnosti od uređaja) kako kao način zaštite. “Želimo da omogućimo korisnicima više izbora i kontrole kako bi mogli da…

Facebookova aplikacija za dopisivanje kratkim porukama testira novi način zaštite poruka i prepiski.

Tako će korisnici Facebook Messengera uskoro, najvjerovatnije, moći da koriste biometrijsku tehnologiju, odnosno Face ID ili Touch ID funkcija (u zavisnosti od uređaja) kako kao način zaštite.

“Želimo da omogućimo korisnicima više izbora i kontrole kako bi mogli da zaštite svoje privatne poruke. Počeli smo testiranje funkcije koja omogućava otključavanje Messenger aplikacije pomoću podešavanja uređaja”, naveli su iz Facebooka.

Nova funkcija je trenutno u fazi testiranja, i još uvijek nema informacija o tome kada bi mogla da bude dostupna širem krugu korisnika, piše “Ubergizmo”.

Podrška za Face ID i Touch ID opcije prošle godine dobila je i najpopularnija mesindžer aplikacija na svetu WhatsApp, koja je takođe u vlasništvu Facebooka.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

50 godina Atarija

Vanja A

Hisense predstavio nove OLED televizore

Vanja A

Odbrojani dani originalnog Overwatcha – stiže Overwatch 2

Vanja A

Ostavite komentar