Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju za glasovne i video pozive - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju za glasovne i video pozive

Facebook Messenger je najavio da predstavlja nove funkcije i više opcija sigurnosti za svoje glasovne i video pozive. Popularna aplikacija za komuniciranje beleži porast u broju audio i video poziva, a ima više od 150 miliona video poziva na dnevnom nivou, prema navodima Facebooka.

Aplikacija sada nudi opciju end-to-end enkripcije za glasovne i video pozive. Ovo neće biti automatska izmena, već će korisnici morati da izaberu end-to-end enkripciju, a ovo će funkcionistai samo sa onim korisnicima koji primaju poruku i takođe su izabrali pomenutu enkripciju.


Poruke koje se same brišu su takođe ažurirane novim kontrolama. Korisnici će moći da podese poruke da nestanu najranije za pet sekundi a najkasnije za 24 sata.

Gledajući u predstojeći period, Facebook Messenger će testirati testing end-to-end enkripciju za grupne razgovore i pozive u okviru aplikacije. Predstaviće i opciju, pod nazivom “delivery controls”, koja će sprečavati neželjenu interakciju, određujući ko može da dođe na chat listu, ima pristup folderu za zahteve ili nema dozvolu za razgovor.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Moderatori na Twitteru sve više koriste automatski sistem zbog porasta govora mržnje

Zeljka

Priredili zabavu za lansiranje svog metaverzuma vrijednog 387.000 eura

Zeljka

SMS slavi 30. rođendan

Zeljka

Ostavite komentar