Facebook korisnicima olakšava da vide koliko kompanija zna o njima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook korisnicima olakšava da vide koliko kompanija zna o njima

Facebook će korisnicima omogućiti da vide i preuzmu više podataka koje kompanija skuplja o njima.

Kompanija proširuje Download Your Information alatku na Facebooku i Download Your Data alatku na Instagramu kako bi uključila više informacija o tome šta se prati kada se koriste ove platforme – poput onoga što dodajete u svoj profil ili koje stranice ili objave lajkujete. Te informacije se koriste za personalizaciju onoga što vidite na Facebooku i Instagramu, ali takođe pokreće određena pitanja vezana za privatnost podataka.

Na Facebooku, Download Your Information opcija će takođe prikazivati neke zaključke koje Facebook skuplja o vama. Na primer, funkcija bi mogla prikazivati da se preporučuje sadržaj o fudbalu jer ste članak o fudbalu podelili sa prijateljem. Na Instagramu ćete moći da vidite i kategorije koje su dodeljene određenim nalozima – kao što su sport ili moda – koji se koriste za predlaganje sadržaja Explore tabu.

Korisnici verovatno neće moći previše toga da učine sa ovim podacima, ali bi im moglo biti zanimljivo da vide kako Facebook i Instagram prate šta radite na ovim društvenim mrežama i na koji način preporučuju određeni sadržaj.

Izvor: Benchmark/Engadget

Danas objavljeno

Odmah ažurirajte WhatsApp za Android i iOS

Zeljka

Xiaomi Civi 2 podsjeća na iPhone 14 Pro zbog jednog detalja

Zeljka

Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran

Vanja A

Ostavite komentar