15. Decembra 2020.

Facebook izbacio novu muzičku aplikaciju

Big Portal

U Collabu korisnici mogu stvarati kratkotrajne muzičke videe kombinujući do tri nezavisna videa. Tako, na primjer, tri muzičara mogu izvoditi različite dijelove pjesme i kombinovati ih u jedan video.

Svaki video koji je napravljen tkođe je objavljen na javni Collab feed, gdje spot mogu slušati i ‘nadograđivati’ svi ostali korisnici.

Na primjer, ako vi snimite jedan dio pjesme i umiješate ga sa dva ostala koja pronađete na Collab feedu, dobićete jedinstvenu kombinaciju. Naravno, ako ste trol ili ne želite pjevati u kameru, možete miješati videe ostalih korisnika. “Verge” naglašava da je svaki korisnik spomenut kao učesnik u kolaboraciji.

Čak ne morate pokušavati uskladiti videe – Collab uvodi alat koji automatski sinhronizuje nekoliko dijelova pjesme. Kao što piše u opisu aplikacije: ‘Osiguraćemo da vašim potezom prsta videi sviraju u savršenoj sinhronizaciji’.

Collab još nije idirektno integrisan u Facebook, ali možete izbaciti gotov proizvod kao dio vašeg Storyja u Instagramu i drugim aplikacijama uključujući TikTok.

Collab je besplatan i moguće ga je preuzeti na Apple App Storeu.

(Tportal.hr)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare