Facebook ima redizajniran Messenger, u pripremi i desktop aplikacija - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Facebook ima redizajniran Messenger, u pripremi i desktop aplikacija

Počela je Facebook-ova F8 konferencija za developere, a za početak popularna kompanija ima nekoliko zanimljivih vesti koje se tiču Messenger servisa. Kompanija je potvrdila svoje planove da objedini svoje platforme za razmenu poruka – Instagram, Messenger i WhatsApp. Ovo će korisnicima omogućiti da ostanu povezani bez obzira na to koju platformu koriste.

Facebook takođe radi na redizajnu Messenger aplikacije, koji naziva LightSpeed. LightSpeed je potpuno nova verzija Messenger aplikacije, izgrađena od starta u novom kodu. Cilj ove verzije aplikacije je da ponudi iste funkcije kao i do sada, ali u mnogo manjem paketu, veličine oko 30MB. Takođe, aplikacija će se pokretati za ispod dve sekunde, prema navodima Facebooka.

Za sada nije poznato kada će Project LightSpeed biti dostupan korisnicima. Facebook je u svojoj blog objavi istakao da neće žuriti sa objavom, ali nije dao jasne vremenske okvire.

Mobilni uređaji nisu jedini koji će dobiti ažuriranu verziju Messenger aplikacije. Facebook je takođe najavio novu desktop aplikaciju za Windows i macOS. Facebook već ima Messenger aplikaciju na Windowsu 10, ali ona ne odgovara previše Microsoftovom dizajnerskom jeziku, a pored topga nije ni evoluirala onoliko koliko je to bio slučaj sa mobilnom verzijom.

Ovo će biti izvorna aplikacija za obe platforme, a ne port. Facebook nije objavio konkretan datum o bjave desktop Messenger aplikacije, ali je istakao da se očekuje na jesen.

Kompanija takođe pokušava da Messenger načini više društvenom platformom. Tu je novi Friends tab u Messengeru, koji korisnicima omogućava pristup sadržaju njihovih prijatelja, kao što su Stories, fotografije i video. Ovaj sadržaj će se povlačiti sa svih Facebook platformi, uključujući i Instagram i Facebook, ali će biti ekskluzivno fokusiran na korisnikove prijatelje, a ne na javni sadržaj.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Amazon otkriva datum objave i cijenu Huawei Nova 9 telefona u Evropi

Zeljka

Canalys: Samsung je isporučio najviše telefona tokom trećeg tromesečja

Zeljka

Borac za ljudska prava tuži Twitter – tvrdi da je kompanija davala informacije špijunima

Zeljka

Ostavite komentar