Facebook ima alatku kojom prati lažne vijesti o sebi - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook ima alatku kojom prati lažne vijesti o sebi

Facebook je preduzeo značajne korake kako bi spriječio širenje lažnih vijesti na svojoj platformi, koja predstavlja i najveću svjetsku društvenu mrežu.

Facebook je preduzeo značajne korake kako bi spriječio širenje lažnih vijesti na svojoj platformi, koja predstavlja i najveću svjetsku društvenu mrežu. Kompanija je navodno kreirala i alatku za praćenje lažnih vesti o sebi i svojim proizvodima. Program se zove Stormchaser i koristi se za detektovanje i razotkrivanje dezinformacija o Facebooku.

Bloomberg izveštava da Facebook koristi Stormchaser za praćenje i opovrgavanje lažnih vesti o kompaniji. To uključuje i glasine koje se šire na WhatsApp-u, a ovaj servis ima manji problem sa širenjem glasina koje je kompanija takođe morala da razreši.

Stormchaser je navodno kreiran u 2016. godini i korišćen je da prati viralne objave o Facebooku. Servis je prikupio glasine kao što je ona da Facebook prisluškuje korisnike, do bezopasnh šala koje korisnike navode da kopiraju i okače neki status ukoliko ne žele da njihov nalog bude ugašen/zaključan.

“Mi nismo koristili ovaj interni alat za borbu protiv lažnih vesti jer to nije ono za šta je napravljen, i to ne bi funkcionisalo”, izjavio je portparol kompanije Facebook za Bloomberg, dodajući da je ovaj alat izgrađen jednostavnom tehnologijom tako da može pomoći u otkrivanju objava o Facebooku na osnovu ključnih reči. Informacije zatim pomažu Facebooku da odluči da li je potrebno da odgovori na bilo kakvu konfuziju ili nodoumicu o proizvodima na svojoj platformi.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Samsung Galaxy S21 FE će podržavati 25W brzo punjenje

Vanja A

Realme GT 5G je zvanično objavljen za globalna tržišta

Vanja A

Pojavilo se više detalja o Windowsu 11

Vanja A

Ostavite komentar