Facebook i Instagram donose personalizovani pregled 2021. godine - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook i Instagram donose personalizovani pregled 2021. godine

Meta, ranije poznata kao Facebook, uvela je funkcije „Godina u pregledu“ i za Facebook i za Instagram. Na Fejsbuku, korisnici mogu da dele svoju personalizovanu karticu „Godina zajedno“, koja ističe prijatelje, osećanja, mesta i ljude koji su im bili najvažniji u 2021. Novo iskustvo u fidu odražava se na godinu ljudi na ovoj platformi i pretvara je u deljive kartica. Nova funkcija je dostupna širom sveta od danas i biće dostupna do 30. decembra.

Na Instagramu, korisnici mogu da dele prilagođenu vremensku kapsulu „Reprodukcija“ na kraju godine sa svojom IG Story. Ova funkcija koristi arhivu priča, tako da korisnici mogu da prilagode i izaberu do 10 priča koje će podeliti sa svojim pratiocima. Da bi ispunili uslove za ovu funkciju, korisnici moraju da su objavili više od tri priče ove godine ili da imaju uključenu arhivu priča. Platforma će vam predložiti objave za reprodukciju, ali ćete takođe imati mogućnost da izaberete šta želite da delite. Korisnici će videti poruku u svom Instagram fidu koja ih poziva da kreiraju sopstvenu reprodukciju. Nova funkcija biće dostupna korisnicima nekoliko nedelja, piše TechCrunch.

Prethodnih godina, korisnici Instagrama su kreirali sopstvenu verziju funkcije za kraj godine gde bi postavili svojih devet najboljih slika u foto mrežu. Ove godine, Instagram svojim korisnicima nudi metod u aplikaciji za kreiranje sadržaja za kraj godine koji se može deliti.

Nove funkcije i Facebook-a i Instagrama su u potpunosti prilagodljive tako da korisnici mogu da dodaju ili uklanjaju sadržaj i objave koje sami odaberu. Meta napominje da će ove dve funkcije biti dostupne u narednih nekoliko dana svim korisnicima širom sveta.

Lansiranje novih funkcija dolazi pošto rezimei za kraj godine koji se mogu deliti postaju sve popularniji zahvaljujući Spotify-jevom godišnjem Wrapped iskustvu koje se svake godine naširoko deli na društvenim medijima. Facebook i Instagram se pridružuju mnogim drugim digitalnim gigantima koji žele da oponašaju popularnu funkciju objavljivanjem sopstvenih verzija. Na primer, Reddit je ove nedelje objavio personalizovane rezimee sa statistikom o navikama korisnika.

Danas objavljeno

Asrock će vam zamijeniti matičnu ploču ako vam se naljepnica zaglavi u DIMM slotu

Vanja A

Xiaomi predstavio 12T seriju i nove IoT uređaje

Vanja A

Aplikacija koja kopira Dynamic Island funkciju preuzeta u impresivnom broju

Vanja A

Ostavite komentar