Facebook evakuisan: Stigli rezultati da li je bilo otrova u prostorijama - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Facebook evakuisan: Stigli rezultati da li je bilo otrova u prostorijama

Facebook centrala, tačnije Menlo Park kampus u Silicijumskoj dolini, bila je evakuisana nakon sumnje da je isporučeno pismo sa otrovom sarinom.

Facebook centrala, tačnije Menlo Park kampus u Silicijumskoj dolini, bila je evakuisana nakon sumnje da je isporučeno pismo sa otrovom sarinom. Nove informacije su pristigle, kao i definitivna informacija da li je bilo otrova u pristiglom paketu.

Predstavnik Facebook je objasnio da je vanredna situacija nastala kada se posumnjalo na jedan pristigli paket. Kako prenosi Business Insider, ova kompanija koristi automatske detektore kako bi na vreme otkrili opasne hemikalije. Ispostavilo se da je sistem uzbune posumnjao da jedno pismo sadrži tragove nervnog otrova sarina.

Facebook kancelarije evakuisane

Kako se sumnjalo na teroristički napad, četiri zgrade su preventivno evakuisane, nakon čega je započeta temeljna istraga u koordinaciji sa lokalnim vlastima, preneo je predstavnik kompanije. Ispostavilo se da je policija utvrdila da nema tragova opasnih materija, pa su se zaposleni vratili na posao.

U izjavi za Reuters, šef vatrogasaca Menlo Parka objasnio je da su urađeni detaljni testovi na licu mesta i da nisu pronađeni bilo kakvi tragovi otrova. Jednostavno rečeno – sarina nema.

Pročitajte i:  Facebook zabranjuje Huawei-ju da upotrebljava njegove aplikacije

Do ovako drastične reakcije je došlo nakon što su prošle godine Facebook poslovne prostorije evakuisanenakon prijave bombe. Kao i u slučaju sa sarinom, i u ovom slučaju se radilo o lažnoj pretnji. Kompanija Marka Zuckerberga ne prepušta ništa slučaju, pa je bolje proći ovako s vremena na vreme vatrogasnu vežbu, nego da se rizikuju životi. Bilo bi lepo kada bi Facebook bio jednako pažljiv prema privatnosti korisnika, kao što je prema bezbednosnim merama.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

YouTube dislajk taster služi samo za ukras?

Zeljka

Ovo će biti najbolji igrači u FIFA 23

Zeljka

Beskompromisne inovacije Huawei P50 Pro telefona

Zeljka

Ostavite komentar