Fabrika biodizela iz Srpca, koja je pod istragom prestala sa radom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Fabrika biodizela iz Srpca, koja je pod istragom prestala sa radom

Fabrika biodizela “Sistem Ecologica” iz Srpca, a koja je zbog sumnji u malverzacije pod istragom Evropske službe za suzbijanje prevara (OLAF) ostala je bez dozvole za unutrašnju obradu, zbog čega je rad njihovih proizvodnih pogona već neko vrijeme obustavljen.

U reagovanju na tekst “Inspektori ispituju milionsku prevaru sa biodizelom iz Srpca” oni navode kako im Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nije dala odobrenje za nastavak unutrašnje obrade zbog kako tvrde, “medijske hajke” koja se protiv njih povela.

Advokat fabrike Predrag Herbez potvrđuje naše informacije da je kontrola tankova sa rafinisanim uljem koji su stigli iz SAD u luci Rijeka otkrila da se u tri kontejnera, umjesto prerađenog ulja, nalazi biodizel.

Takođe, oni optužuju pojedine službenike UIO BiH da na upravu preduzeća vršili pritisak i stvarali lažne konstrukcije.

Podsjećamo, portal CAPITAL je krajem decembra prošle godine objavio kako Inspektori Evropske službe za suzbijanje prevara (OLAF) istražuju poslovanje rafinerije “Sistem Ecologica” iz Srpca zbog sumnji u malverzacije prilikom izvoza biodizela u Evopsku uniju (EU), a koje se mjere desetinama miliona evra.

Prema našim saznanjima postoji osnovana sumnja da je ovo preduzeće u proizvodnji biodizela koristilo sirovine uvezene iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a zatim to kao domaći proizvod izvozilo u EU i tako izbjeglo plaćanje milionskih dadžbina.

(Capital)

Danas objavljeno

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihtera kod obale Perua

M.

Policija radi na slučaju: Ukradeni novac i mobilni telefon iz teretnog vozila “mercedes”

M.

Temperatura danas i do 39 stepeni, na snazi upozorenje

M.

Ostavite komentar