Evrovizija se neće održati u Velikoj Britaniji, Brisel sprema kandidaturu? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Evrovizija se neće održati u Velikoj Britaniji, Brisel sprema kandidaturu?

Naredna “Evrovizija” definitivno neće biti održana u Ukrajini, a organizatori najvećeg muzičkog takmičenja na svetu prošle nedelje otpočeli su pregovore sa Bi-Bi-Sijem da se 67. smotra najbolje pesme Evrope održi u Velikoj Britaniji.

Međutim, iako se u javnosti spekulisalo o čak nekoliko gradova koji bi u toj zemlji mogli da organizuju “Evroviziju”, zvanične potvrde iz Bi-Bi-Sija o organizovanju takmičenja u Britaniji i dalje nema. Ovo je jasan pokazatelj da je sve još uvek neizvesno, a kako je “Evrovizija” jedna od najkompleksnijih TV produkcija na svetu, sa hiljadama njih koji rade na događaju i da je potrebno čak 12 meseci za pripremu, postavlja se pitanje šta će se naposletku dogoditi.

Britanski “Gardijan”, s druge strane, ističe da Brisel priprema kandidaturu za domaćina “Evrovizije”, te da će Evropska unija na taj način poslati poruku solidarnosti sa Ukrajinom, koja je ove godine pobedila na takmičenju.

Ukrajinci i dalje zahtevaju da naredne godine takmičenje bude u njihovoj zemlji, pa je Evropska radiodifuzna unija izdala još jedno obraćanje javnosti ovim povodom.

“Uprkos pobedi na takmičenju u maju, ovo je jedino pravo rešenje zbog rata u Ukrajini”, pisalo je u saopštenju.

“Tradicija nalaže da pobednik takmičenja bude domaćin sledeće godine, ali uz obezbeđenje određenih kriterijuma, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost. S obzirom na rat koji je u toku, EBU je odvojio vreme da sprovede potpunu procenu i studiju izvodljivosti sa ukrajinskim PBC (ukrajinskim javnim emiterom) i stručnjacima trećih strana, uključujući i pitanja bezbednosti. Utvrđeno je da PBC ne može da ispuni ove uslove”, dodaje se u saopštenju

Danas objavljeno

Dvogodišnjakinja u Turskoj ugrizla zmiju

Vanja A

Ris Viderspun miješaju sa kćerkom: Kao blizankinje

Vanja A

Pogledajte kako Dubai “nestaje” u pješčanoj oluji

Vanja A

Ostavite komentar