Evropsko žarište koje su prikrivali ponovo radi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Evropsko žarište koje su prikrivali ponovo radi

Od vikenda je otvoreno i skijalište Išigl, jedno od žarišta koronavirusa u Evropi i u kom se zarazilo na stotine turista iz svih delova Evrope.

Austrija, koja ublažava mere karantina, objavila je u petak da će se većina učenika vratiti u škole 18. smaja i da će razredi biti podeljeni u dve grupe, a nastava na pola nedelje kako bi se osigurala fizička udaljenost.

Učenici završnih razreda vraćaju se u klupe ranije, 4. maja, a ostali korak po korak počevši od 15. maja, objavila je vlada.

Dok će se škole službeno otvoriti u petak, 15. maja, nastava će praktično početi u ponedjeljak, 18. maja, rekao je ministar obrazovanja Hajnc Fasman.

Od vikenda je otvoreno i skijalište Išigl, poznato kao “Alpska Ibica”, koje je bilo jedno od žarišta koronavirusa u Evropi i u km se zarazilo na stotine turista iz svih delova Evrope, uključujući i Hrvate, prenosi Indeks.hr.

Na skijalištu zaraženo između 600 i 1200 ljudi

Podsetimo, između 600 i 1200 osoba iz raznih zemalja zarazilo se na području austrijskog skijališta Išigl, a regionalne vlasti kritikovane su zbog odugovlačenja sa zatvaranjem skijališta.

Austrijske zdravstvene agencije (AGES) objavile su početkom aprila podatke o širenju zaraze u području Išigla i okolnoj dolini Paznaun, optužuju regionalne vlasti da su odugovlačile sa zatvaranjem skijališta.

Prva osoba, austrijska konobarica iz Tirola, razbolela se 8. februara u dolini Paznaun u pokrajini Tirol, ali su bili prisutni samo blagi simptomi te nije provedeno testiranje do početka marta, naveo je AGES.

B92

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar