24. Augusta 2019.

Evropske operske kuće i kolege stali u odbranu Dominga

Big Portal

Dve operske kuće u Sjedinjenim Državama otkazale su Domingove nastupe, međutim nijedna evropska operska kuća to nije učinila, prenosi AP, dodajući da su čak brojne kolege i institucije stale u njegovu odbranu.

Domingo je dobio punu podšku organizatora festivala u Salcburgu i kolega uoči izvođenja opere Đuzepea Verdija Lujza Miler.

Predsednica festivala Helga Rabl Štadler navela je u saopštenju da smatra da bi bilo pogrešno i nemoralno donositi „konačne presude u ovom trenutku i donositi odluke na osnovu njih“.

Dodala je da Dominga poznaje 25 godina, i da je uvek bio ljubazan i da bi sigurno čula za sve to vreme da ga je neko optužio.

Kako se navodi, za sada je potvrđeno da će Domingo održati svih 21 nastupa do novembra 2020. godine, ukljućujuči i nastup na obeležavanju 50 godina od njegovog prvog nastupa u Milanskoj skali zakazan za 15. decembar.

Američka agencija navodi i da se većina operskih kuća poziva na pretpostavku nevinosti, dok neki kažu da če sačekati kraj istrage u Los Anđelesu.

Devet žena optužilo je Dominga za višegodišnje seksualno uznemiravanje u operi u Los Anđelesu, gde je on dugo godina radio kao generalni direktor.

Nekoliko njih reklo je da je ostalo bez posla ili da je bilo kažnjeno zbog odbijanja njegove ponude. Prema njihovim navodima, on ih je uznemiravao telefonskim pozivima, pozivima u hotelske sobe i njegov apartman, za neželjeno dodirivanje i ljubljenje.

Domingo je za navode rekao da su „zabrinjavajući i netačni“, kao i da veruje da su njegove veze sa ženama bile sporazumne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare