Evropska unija produžila sankcije Rusiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Evropska unija produžila sankcije Rusiji

Evropska unija je produžila sankcije Rusiji za još šest mjeseci zbog njenog ugrožavanja suvereniteta Ukrajine, saopšteno je iz Evropskog savjeta

Evropska unija je produžila sankcije Rusiji za još šest mjeseci zbog njenog ugrožavanja suvereniteta Ukrajine, saopšteno je iz Evropskog savjeta

“Savjet je produžio restriktivne mjere za dodatnih šest mjeseci, do 15. marta 2020. godine, zbog postupaka koji podrivaju ili prijete teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine“, saopšteno je iz Evropskog Savjeta.

Iz Evropskog savjeta su naglasili da se mjere sastoje od zamrzavanja imovine i ograničenja putovanja, te da će se i dalje primjenjivati na 170 osoba i 44 subjekta.

Dodaje se da ostale mjere EU, koje se primjenjuju kao odgovor na krizu u Ukrajini, uključuju ekonomske sankcije usmjerene na određene sektore ruske ekonomije i restriktivne mjere kao odgovor na ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopola.

EU je uvela restriktivne mjere protiv Rusije od marta 2014. godine kada je Moskva aneksirala Krim, nakon ilegalnog referenduma o nezavisnosti.

Od tada, odnosi Kijeva i Moskve su prekinuti. Ujedinjen nacije, Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i Turska ne priznaju Krim kao rusku teritoriju.

(Agencije)

Danas objavljeno

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Haos u Moskvi – srušen dio zida Kremlja

M.

Ostavite komentar