Evropska radiodifuzna unija ODBILA DA PRIMI Prištinu u svoje redove - BIGportal.ba
Region Vijesti

Evropska radiodifuzna unija ODBILA DA PRIMI Prištinu u svoje redove

Evropska radiodifuzna unija (EBU) većinom glasova odbila je da Kosovo prihvati kao odvojenu državu, saznaje “Blic”. Time je praktično stavljena tačka na aktulene težnje Kosova da kao “samostalna država” učestvuje na “Evroviziji”. Sastanak na kome se odlučivalo o aplikaciji Kosova završen je pre sat vreme. Na sastanku u Oslu, kome…

Evropska radiodifuzna unija (EBU) većinom glasova odbila je da Kosovo prihvati kao odvojenu državu, saznaje “Blic”.

Time je praktično stavljena tačka na aktulene težnje Kosova da kao “samostalna država” učestvuje na “Evroviziji”. Sastanak na kome se odlučivalo o aplikaciji Kosova završen je pre sat vreme.

Na sastanku u Oslu, kome su prisustvovali predstavnici RTS, izdejstvovao je da Kosovo ne bude primljeno u ovu organizaciju kao punopravni član, pa zbog toga i dalje neće moći da učestvuje na izboru za Pesmu Evrovizije.

  • Članice EBU nisu prihvatile da se izmeni status i da Kosovo bude ravnopravni član. Više glasova je bilo protiv, nego za ovaj predlog. Razlozi koji je RTS naveo je da Kosvo želi u EBU iz političkih poteza, a oni su uvaženi – rekao je Miki Mihajlović, koji je ispred RTS prisustovao zasedanju, prenosi “Kurir”.

Danas objavljeno

Tojagić: Ispravićemo i dopuniti optužnicu protiv Zeljkovića

M.

Akcija SIPA na području Tuzlanskog kantona; Pretresi na 14 lokacija

M.

“To je laž”

M.

Ostavite komentar