10. Aprila 2019.

Evropska komisija o hrvatskom prisluškivanju Slovenije

Big Portal

“Videli smo medijske izveštaje o tome i nemamo komentar budući da je to bilateralno pitanje, koje nam nije poznato i o kojem nemamo detalje, rekao je portparol Komisije Margaritis Šinas i dodao kako Komisija nema obaveštajne službe, nema špijune i nije upućena u taj svijet, prenela je HINA.

Na dodatno pitanje hoće li možda predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker na samitu koji počinje u sredu po podne razgovarati s premijerima dve zemlje o tom pitanju, Šinas je odgovorio da će predsednik Komisije razgovarati sa svim čelnicima zemalja članica, ali da ne veruje da će o tome biti reči.

Slovenački mediji su objavili da je hrvatska SOA prisluškivala bivšeg slovenačkog arbitra u postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovenačku zvaničnicu Simonu Drenik kako bi diskreditovala arbitražni proces.

Mediji prenose i da je prvi čovek novinske kuće Stirija u Hrvatskoj Ivan Tolj, predstavivši se kao posrednik hrvatske Vlade, pokušao da spreči slovenačke medije da izveštavaju o navodnom prisluškivanju.

Hrvatska vlada je u svojoj reakciji poručila da “najodlučnije i u potpunosti odbacuje sve navode o pokušaju bilo kakvog uticaja vlade na slovenačke medije”.

SOA je za optužbe o prisluškivanju navela da su to “netačne i tendenciozne konstrukcije” i da se radi o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH čiji je cilj bio kompromitovanje SOA i Hrvatske lažnim optužbama o regrutovanju islamista za krijumčarenje oružja u BiH, i nezakonitom delovanju protiv susednih država.

Izvor: Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare