Evropa prešla prag od 10 miliona slučajeva Kovida-19 - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Evropa prešla prag od 10 miliona slučajeva Kovida-19

Evropa je danas prešla prag od 10 miliona slučajeva korona virusa, saopštio je regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge.

Evropa je zabilježila najveću učestalost slučajeva Kovida-19 od početka pandemije, pošto je u proteklih sedam dana prijavljeno 1,5 miliona oboljelih.

–Ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je sa sedam na devet miliona za samo 14 dana, a danas, Evropa je premašila prag od 10 miliona slučajeva – rekao je Kluge na vanrednom sastanku ministara zdravlja evropskog regiona SZO posvećenom prognozama za zimu u vezi sa korona virusom u Kopenhagenu, navodi se u saopštenju SZO.

On je dodao da je veoma visok nivo učestalosti od više od 200 slučajeva na 100.000 stanovnika, u periodu od 14 dana, zabilježen u većini evropskih država.

Kluge je istakao da je broj hospitalizovanih porastao do nivoa kakav nije viđen na proljeće, sa više od 10 hospitalizovanih na 100.000 stanovnika u trećini zemalja u Evropi.

On je dodao i da je naglo porasla stopa smrtnosti, navodeći da je zabilježen porast od 32 odsto širom Evrope prošle nedjelje.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar