12. Septembra 2021.

Evropa kasni 21 godinu za zacrtanim ciljem smanjenja zagađenja

Big Portal

Stari kontinent takođe neće dostići ni cilj koji se tiče upotrebe obnovljivih izvora energije (40 procenata do 2030. godine). Sadašnjim tempom to će biti dostignuto 2043. godine.

Istraživanje je pokazalo da će EU morati da investira oko 3.6 triliona evra, kako bi se postigli zadati ciljevi. Ali to ne znači samo finansijska ulaganja, već i promenu načina razmišljanja na globalnom nivou. Takođe, neophodno je da najviše instance smanje birokratiju, kako bi se ideje, kojih ima dovoljno, mnogo brže pretvorile u konkretne akcije. To znači i da će evropske države morati mnogo više međusobno da sarađuju po ovom pitanju.

Možda biste mogli da postavite pitanje, zašto se jedna kompanija toliko brine o dostizanju ciljeva Evropske Unije. Iako ovo istraživanje treba da utiče i na svest građana (i prvenstveno Vlada evropskih država), postoji još jedan razlog za to. Naime, dodatna ulaganja u ove ciljeve pomogle bi i kompaniji koja je jedan od najvećih proizvođača opreme i rešenja za upotrebu izvora obnovljive energije. U svakom slučaju, poruka ostaje ista – Evropa mora dodatno da se potrudi ako želi da ispuni ciljeve koje je sama postavila.

Izvor: PCPress / Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare