"Evropa je osuđena na glad, hladnoću i izolaciju" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Evropa je osuđena na glad, hladnoću i izolaciju”

Vašington je spreman da učini sve kako bi zadržao vlast nad svetom, žrtvujuc´i dobrobit evropskih građana i ekonomije, kaže predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

“Vašington je osudio Evropu na glad, hladnoc´u i izolaciju. Cena gasa u Sjedinjenim Američkim Državama trenutno iznosi 333 dolara za hiljadu kubnih metara. Sam Vašington ga prodaje Evropi 7,3 puta skuplje, činec´i ekonomiju EU nekonkurentnom”, napisao je on na svom Telegraf kanalu.

“Inflacija je vec´ dostigla rekordnu vrednost za evrozonu od 8,9 odsto. Vašington je spreman na sve kako bi zdržao vlast nad svetom, žrtvujuc´i za to dobrobit građana i ekonomije evropskih zemalja”, dodao je on.

Volodin je istakao da velike vruc´ine koje su pogodile Evropu snažno utiču na poljoprivredu. Žetva je 20 odsto manja u poređenju sa prošlogodišnjom. Pored toga, primetan je deficit električne energije, a njena vrednost porasla je šest puta za godinu dana.

“Odluke evropskih država da odbace ruske energente, raskinu ekonomsku saradnju sa našom zemljom i zabrane ulazak ruskim državljanima donete su pod pritiskom SAD. Sprovodnici njihove politike u Evropi su Engleska, koja je istupila iz EU i zemlje kojima je od suvereniteta ostalo samo ime: Litvanija, Letonija, Estonija, Ukrajina. Toj rusofobičnoj koaliciji, u nadi da c´e dobiti američku pomoc´, priključile su se Poljska, Češka i Finska”, zaključio je on, prenosi Sputnjik.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar