24. Septembra 2019.

“Evroliga je sve uradila kako bi nas ubila”

Big Portal

Francuska će posle dugo godina imati predstavnika u elitnom klupskom evropskom košarkaškom takmičenju, ali to ne ide na ruku domaćeg šampionata.

Napravili smo takav raspored da bude u skladu sa evropskim šampionatima. Na primer, možemo da pitamo FIBA Ligu šampiona da pomeri utakmicu, ali sa Evroligom je to nemoguće“, rekao je Beral za “Basket Europe” i nastavio:

Zbog ASVEL smo morali da pomerimo 22 utakmice… Evroliga je uradila sve što je u njenoj moći da nas ubije“.

On ističe da neće dozvoliti čelnim ljudima Evrolige da upravljaju košarkom u Evropi.

Mi smo francuska liga i ovde smo da bismo predstavljali francusku košarku, a ne Evroligu. Ovde smo zato i zbog evropske košarke, evropskih kupova, domaćih liga, ali nismo i za evropske lige. Da li je u redu da jedan čovek odlučuje, a da ostali moraju da se podrede?“, upitao je Beral.

Prvi čovek LNB lige nastavio je istim tonom.

“Morali smo da odradimo mnoge stvari. Novi kalendar Evrolige je veliki protivnik svih nas. Izabrali su kalendar kako njima odgovora, samo da bi nas iznervirali. Potom smo otišli kod FIBA, da ih pitamo da promene datume za svoje “prozore”. Prvo su rekli ne, ali su onda popustili i promenili. Međutim, onda se odmah javila FIBA Liga šampiona, koja je u to vreme stavile svoje mečeve, tako da smo onda dobili još više problema…”, zabrinuto je ispričao Beral.

Evroliga kreće trećeg oktobra, dok su pojedina klupska prvenstva, poput Francuskog, krenula već prošlog vikenda.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare