"Evroliga će uskoro početi da liči na NBA" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Evroliga će uskoro početi da liči na NBA”

Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa, govorio je o budućnosti elitnog košarkaškog takmičenja, kao i o velikom broju NBA igrača koji su došli u Evropu.

Ataman veruje da će se Evroliga vrlo brzo transformisati u nešto što neodoljivo podseća na NBA – zatvorenu ligu sa verovatno čak četiri utakmice nedeljno.

Za košarkaški portal “Jurohups” govorio je o novom sistemu takmičenja, kao i proširenju na 18 timova.

“Mislim da će Evroliga uskoro početi da liči na NBA i postati veliki šou sa 3-4 utakmice nedeljno. Ne umaraju nas utakmice, druge nas stvari umaraju. NBA ima 5 utakmica nedeljno, ali posle tih utakmica, igrači putuju avionom. Njima ne trebaju pasoši kao nama niti putuju ekonomskom klasom. Put u Madrid četvoročasovnim letom može biti vrlo nezgodan i sa mnogo problema ili možete da igrate utakmicu u Barseloni i da se budite u 5 ujutru za let koji je zakazan za 7. Takve stvari umaraju igrače”, rekao je Ergin Ataman.

Veliki broj sjajnih NBA igrača poput Nikole Mirotića, Jonasa Jerebka, Džimera Fredeta, Šelvina Meka, Veslija Džonsona ili Omrija Kaspija postali su deo evropske košarke i ove sezone će igrati u Evroligi.

“Evroliga je postala najgledanije takmičenje posle Lige šampiona i NBA lige. Umesto da sedite na klupi u NBA ili igrate 10 minuta, dođete lepo u Evropu i za malo manje para bude lideri ekipe. Evroliga se gleda svuda u svetu. Ima dobar deo publike i u Americi, postala je atraktivna igračima i to je veoma važno zbog organizacije takmičenja, ali i zbog publike. Međutim, finansijsko stanje u Evropi nije baš idealno i to svi znaju, problemi nastaju s vremena na vreme. NBA ima mnogo novca i to trenutno nije slučaj u Evropi”, iskren je bio Ataman.

Danas objavljeno

Siner “počistio” Švarcmana i osvojio novu titulu

Vanja A

Mitrović gazi sve po Čempionšipu – nova dva gola za ukupnih 15!

Vanja A

Uvrijeđeni Vlahović pogodio iz slobodnjaka, debakl Lacija VIDEO

Vanja A

Ostavite komentar