13. Aprila 2022.

Evo šta sve znamo o Samsung Galaxy Z Fold 4 do sada

Big Portal

Pre zvanilnog predstavljanja ovih mobilnih telefona, bilo je skoro pa nemoguće zamisliti jedan uređaj sa sklopivim ekranom. Nakon kompanija Samsung, mnogi su krenuli istim putem, ali zna se ko je ostao glavni u ovom segmentu tržišta.

I uz brojne nesavršenosti koje ovi modeli mobilnih uređaja nose, poput nabora po sredini ekrana kada se uređaj rasklopi i malo slabijeg sistema kamera, čini se da su ovakvi uređaji pronašli svoje mesto na tržištu, najviše vernih korisnika koji žele najnovije, najneobičnije, ali i najskuplje.

Sada, iščekuje se zvanično predstavljanje novog telefona u Samsung liniji sklopivih telefona, a to je Galaxy Z Fold 4. Nezvanične informacije dolaze sa svih strana, a mi smo ih ovde sakupili sve na jednom mestu.

Sam dizajn telefona ostaće veoma sličan prošlogodišnjem modelu Samsung Galaxy Z Fold 3, a čini se da u trenutnom stanju sklopivih uređaja i nema nekog preteranog prostora za značajnije inovacije u dizajnu. Dakle, dva ekrana sa sklopivim unutrašnjim ekranom, IPX8 rejting, kao i prisustvo S Pen olovke za dodatnu funkcionalnost prilikom korišćenja ovog uređaja. Uz to, očekuje se i čvršči ram uređaja nego kod prošlogodišnjeg modela.

Od ekrana nas najverovantije okečuje spolji ekran dijagonale 6.19 inča, kao i unutrašnji ekran veličine 7.56 inča. Prema trenutnim navodima, oba ekrana trebalo bi da podržavaju brzinu osvežavanja od 120Hz, kao i HDR10+ standard.

Za sada, nema velikog broja informacija o samom hardveru ovog mobilnog uređaja, ali se govori o 10 do 20 procenata većem kapacitetu baterije nego kod prošlogodišnjeg modela. Pretpostavlja se da će ovaj uređaj pokretati trenutno najbrži Qualcomm Snapdragon čipset, 8 Gen 1, a da se tu može pojaviti i 12GB radne memorije i 256GB prostora za skladištenje podataka, piše Pocket-Lint.

Na kraju, očekuje se da će Samsung Galaxy Z Fold 4 imati iste kamere kao telefoni Galaxy S22 serije, što bi trebalo da predstavlja poboljšanje u odnosu na prošlogodišnji model. Od ostalih informacija pominje se i senzor otiska prsta koji više neće biti ispod ekrana. Još uvek nije poznato da li će ovaj uređaj imati prednju kameru ispod ekrana ili ne.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare