4. Aprila 2022.

Evo šta sve do sada znamo o telefonu koji stiže ovog proljeća – Pixel 6a

Big Portal

Trenutno, pretpostavlja se da će se Google Pixel 6a u prodaji pojaviti tokom maja tekuće godine, što je dalje podgrejano informacijama o tome kako je završen dizajn za pakovanje u kom će se ovaj telefon isporučivati. U ovom trenutku, Google developer konferencija zakazana je za 11. I 12. maj, pa je to očekivani datum za predstavljanje ovog telefona. Za sada nema konkretnih informacija o ceni, ali uzimajući u obzir cenu Google Pixel 5a mobilnog telefona, analitičari procenjuju da cena za Google Pixel 6a ne bi trebalo da pređe 500 dolara.

Prema detaljnim renderima koji su se pre nekog vremena pojavili, Google Pixel 6a trebalo bi da ima potpuno ravan ekran sa malim punch hole izrezom za kameru na sredini, kao i modul kamera sličan onom koji se već nalazi na mobilnim uređajima Google Pixe 6 i Pixel 6 Pro. Prema renderima, boje u kojima bi se ovaj uređaj mogao pronaći su kombinacija crne i sive sa jedne, i bele i krem boje sa druge strane.

Veličina ekrana na ovom telefonu mogla bi da bude 6.2 inča, a displej bi trebalo da bude OLED tipa sa senzorom otiska prsta koji bi se nalazio ispod ekrana. Trenutno, ne postoje konkretni navodi o rezoluciji uili stepenu osvežavanja ovog telefona, ali korisnici očekuju FHD+ rezoluciju i brzinu osvežavanja prikaza od 90Hz.

pixel6ageekbench.jpgŠto se tiče kamera, kompanija Google se, prema nezvaničnim navodima, odlučila za pomalo kontroverzan potez i Pixel 6a se može pojaviti sa istim kamerama kao i Google Pixel 5a. Ova odluka, ukoliko se ispostavi kao tačna, značila bi značajno odstupanje od filozofije koju su prethodno imali telefoni sa sufiksom “a”, a koji su donosili iste kamere kao skuplji modeli uz kompromise na drugim mestima na mobilnom uređaju. No, fotografije telefona sugerišu kamera modul kao na Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefonima, tako da nije najjasnije šta je istina, javlja Pocket-Lint.

Na kraju, i Google Pixel 6a trebalo bi da se pojavi sa Tensor čipsetom i sa 6GB radne memorije, dok trenutno nema podataka o količini prostora za skladištenje podataka kao ni o kapacitetu baterije. Kako se za sada čini, nismo sigurni da će ovaj telefon oduševiti potencijalne kupce.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare