Evo koji sektori u BiH su pogođeni zbog virusa korona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Evo koji sektori u BiH su pogođeni zbog virusa korona

Kako bi dobili preciznije podatke i na dnevnoj bazi pratili što se dešava na tržištu nakon pojave korona virusa u Bosni i Hercegovini, spoljnotrgovinska komora BiH je na svojoj veb stranici objavila upitnik, koji je proslijedile na adrese kompanija.

U STK ističu da je, prema analizi do sada primljenih upitnika, ustanovljeno da najviše problema ima u sektoru transporta, skladištenja i logistike.

– Što se tiče uticaja koronavirusa na poslovanje, njih 90 odsto je navelo da osjeća određene probleme, ali da nemaju radnika u samoizolaciji.

Kompanije su u primjedbama navele, između ostalog, probleme u transportu roba, zadržavanje na granicama, te problem u poštanskom prometu, jer određene pošte ne žele da prihvate pošiljke koje dolaze iz ugroženih područja – saopštili su iz STK.

Iz ove komore su naglasili da se još precizno ne zna koliki je uticaj uticaj korona virusa na ekonomiju BiH, odnosno koliki je iznos direktnih i indirektnih šteta.

– Prema preliminarnim pokazateljima, sigurno je da će pojedine industrije, kao što su turizam, transport i prerađivačka industrija, zabilježiti lošije poslovne rezultate u odnosu na isti period prethodne godine – naglasili su u STK.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

London šalje Kijevu oružje za samoodbranu

M.

Šojgu pozvan u London

M.

Popularna i u penziji

M.

Ostavite komentar