Evo ko je podržao izbor Lučića za ministra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Evo ko je podržao izbor Lučića za ministra

Miloš Lučić (DNS) danas je postao državni ministar za ljudska prava i izbjeglice. Ništa ne bi bilo previše sporno da Lučić pred Komisijom za izbor Savjeta ministara nije priznao da je ponavljao četvrti razred srednje škole, te da je studirao 12 godina.

Lučić je “upao” kao kandidat za ovu ministarsku poziciju na prijedlog DNS-a nakon što je Mlađen Božović odustao od kandidature jer ruku za njegovo imenovanje mjesecima nisu željeli podići poslanici SDA.

No, iako su iz SDA zahtijevali nestranačkog kandidata koji je ujedno i profesor sa objavljenim člancima u oblasti ljudskih prava, te da dolazi iz reda Ostalih, SDA-ovci su danas pristali na mladog Lučića koji nije profesor, a prema njegovom priznanju školovanje mu nije najbolje išlo.

Lučić je položio zakletvu nakon što su 22 poslanika glasa “za”, 15 ih je bilo protiv uz jedan suzdržan glas.

Zanimljivo, od poslanika SDA svi su bili za imenovanje Lučića osim Denisa Zvizdića koji je ostao suzdržan.

Protiv su bili i Nermin Nikšić, Nada Mladina, Saša Magazinović, Zukan Helez, Mirko Šarović, Branislav Borenović, Mira Pekić, Zlatan Begić, Dženan Đonlagić, Enver Bijedić, Predrag Kojović, Jasmin Emrić, Mirjana Marinković-Lepić, Damir Arnaut i Aida Baručija.

Dakle, poslanici SNSD-a, HDZ-a, SBB-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, Socijalističke partije i SDA (osim Zvizdića) podržali su za ministra osobu koja je bez ikakve posebne biografije i iskustva kandidovana za ovu fotelju.

(Klix)

Danas objavljeno

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

M.

Lavrov upozorio: “Moraju da shvate, biće sve teže”

M.

Beogradski Blic: Ubijen Radoje Zvicer u Panami

M.

Ostavite komentar