13. Maja 2020.

Evo kako studenti mogu da ostvare pravo na besplatno testiranje

Big Portal

“U skladu sa zaključkuom Republičkog štaba za vanredne situacije od 11. maja, ovo pravo ostvaruju osobe koje dokažu status studenta na prvom, drugom i trećem ciklusu studija, kao i osobe koje imaju zakazanu odbranu završnih radova na sva tri ciklusa. Pravo na testiranje čiji trošak snosi Vlada RS ostvaruju jednokratno”, saopšteno je iz ministarstva.

Podatke dostavljene putem ovog upitnika prikuplja Ministarstvo, a koristiće i obrađivati Institut za javno zdravstvo RS kako bi organizovali testiranje studenata koji imaju obaveze u vezi sa školovanjem u inostranstvu.

Dodaju da osobe koje su evidentirane putem ovog upitnika dužne su, prilikom testiranja koje će Institut blagovremeno najaviti, da popune dodatni formular i predoče identifikacioni dokument, odnosno ličnu kartu.

“S obzirom na to da je organizovanje testiranja logistički zahtjevan proces i da zavisi od postojećih kapaciteta Instituta za javno zdravstvo, molimo sve osobe koja popunjavaju ovaj upitnik da imaju razumijevanja za eventualne poteškoće koje se mogu pojaviti. Za organizaciju i sprovođenje testiranja po utvrđenim prioritetima zadužen je Institut za javno zdravstvo”, navode iz ministarstva.

Ističu i da su osobe koje ostvaruju pravo na jednokratno testiranje dužne da se informišu o pravilima prelaska granice države u kojoj studiraju.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare