Evo kako da ne napravite pogrešan bračni izbor - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Evo kako da ne napravite pogrešan bračni izbor

Kako da po izgledu prepoznate da li je muškarac idealan suprug ili ne

JOŠ 1923. godine Rejnhold Gerling je napisao knjigu “Muškarci za koje se ne treba udavati – saveti i opomene”, poručujući damama kako da izbegnu pogrešne bračne izbore.

Gerling je bio prilično direktan i oštar, pa je tako naglasio da su na ceni muškarci čvrstog karaktera, a da se oni prepoznaju po širokom i visokom nosu, kratkoj gornjoj i napred ispupčenoj donjoj usni. Za izbegavanje su oni “kovrdžavog” nosa, jer su skloni bludničenju, dok su razroki lažljivi. Ali nije bio blagonaklon ni prema momcima umiljatog pogleda.

– Obično mu je na jeziku med, a na srcu otrov. Vidi u tuđem oku trn, a u svome ne vidi balvan. Devojka ne sme da se povodi za čarobnim ljubavnim izjavama, jer su varljive i prolazne, već mora da budno motri šta se iza tih reči krije – savetuje Gerling.

Normalno uho, dodaje autor, označava i normalan karakter, kao što nenormalna forma ukazuje na problematičnost.

Za bore kaže da su oličenje čovekove duše, pa su tako duge u kosim linijama odraz plemenitosti, a kratke pokazuju sklonost ka “nevaljalstvu”.

Važno je proučiti i rukopis muškarca, jer je on po Gerlingu najvažniji odraz njegovog karaktera. Slova otkrivaju da li je muškarac laskavac (ako su nepravilna) ili ima čvrst karakter o koji će se razbiti svaki kamen (ukoliko su jasna).

Gerling je na kraju savetovao damama da se ne oslanjaju na mišljenja prijateljica, jer one ne mogu da ispitaju i prozru karakter muškarca za koga nisu zainteresovane.

Izvor. Novosti

Danas objavljeno

Nekoliko načina kako dobro oprati višekratnu bocu za vodu

Vanja A

Margo Robi učesnica nasilnog incidenta

Vanja A

Kako se riješiti dosadnih smrdibuba prirodnim putem?

Zeljka

Ostavite komentar