Potrebno je:
1 kg mladog krompira,
ulje,
začini, so, biber, majčina dušica, bosiljak
peršunov list
Priprema:
Krompir očistiti, dobro oprati i staviti na čistu krpu. Ulje ugrejati i ubaciti krompir u to i poklopiti. Pržiti na tihoj vatri. Povremeno lopaticom prevrnuti krompir.
Potrebno mu je oko 20 minuta da lepo porumeni.
Vaditi rešetkastom kašikom. U sud naseći peršunov list, malo bosiljka i majčine dušice. Dodati malo začina, soli i bibera. Ubaciti u krompir i sve dobro izmešati.
Krompir je spreman za serviranje.
10. Aprila 2020.
Evo kako da najbolje ispržite mladi krompir
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Region
Meteorolozi najavljuju: Prvi 25. decembar sa snijegom nakon 15 godina
-
Svijet
Od špijunaže do sabotaže: Njemački špijuni preko noći dobili ovlaštenja “Džemsa Bonda”
-
Republika Srpska / BiH
U BiH bi se do 2070. mogao izjednačiti broj migranata i domaćeg stanovništva
-
Svijet
Rusija pokrenula veliki napad na Kijev
-
Republika Srpska / BiH
BiH pred evropskim šokom: Repriza 2009. bez popravnog roka
1
Vijesti