13. Marta 2021.

Evo kako da na pravi način razlikujete sjeme komorača i sjeme kima

Big Portal

Seme komorača i seme kima su dva popularna začina i neodvojivi su deo indijske kuhinje. Oboje su začini sa velikom aromom i međusobno izgledaju prilično slično. Ali njihov ukus i upotreba u kuvanju su različiti. Dakle, pre nego što upotrebite bilo koji od njih u svojim pripremama, bolje je znati njihove razlike.

1. Seme komorača pripada biljci Foeniculum vulgare, ali seme kima potiče iz biljke Cuminum ciminum. Oboje pripadaju porodici Apiaceae zbog čega su povezani. Ali među njima postoje mnoge razlike.

2. Seme komorača ima slatkast ukus sa jakim semenom anisa i sladićem. S druge strane, seme kima nudi zadimljenu i zemljanu notu sa blagom gorčinom. Ali oboje su pođednako ukusni i aromatični.

3.Oboja semena imaju puno sličnosti u obliku. Ali postoje razlike u njihovoj veličini i boji. Seme komorača ima zelenkastu boju, a kim je smeđe nijanse. A seme komorača je nešto veće od semena kima.

Fennel tee and seeds in a sieve

Foto: Depsitos

Da li seme komorača može biti zamena za kim u receptima? Seme komorača može se koristiti u receptima kao zamena za kim ako samo recept zahteva kumin. Generalno se pravilno meša sa ukusom i ne daje nikakav neobičan ukus. A komorač se može koristiti i u slanim i u slatkim jelima.

Komorač može biti zamena za kim

Ali s druge strane, seme kima uglavnom je ograničen na slane recepte. Može se koristiti u receptima kao zamena koja zahteva seme komorača, ali potpuno menja ukus i pretvara ga u drugačiji preparat.

Upotreba semena komorača i semena kima

Seme komorača može se koristiti za pravljenje čaja, a seme kima treba koristiti za davanje ukusa mesu i drugim začinjenim preparatima. Takođe je važan sastojak domaćeg kari praha.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare