16. Augusta 2021.

EVO KAKO ĆETE POSTIĆI RAVAN STOMAK POMOĆU KONCA: Metoda koja stvarno djeluje!

Big Portal

[ad_1]

Fizioterapeuti su pronašli novi način koji će pomoći da sačuvate stomak ravnim i zategnutim. Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čoveku da dostigne zategnut stomak, bez dosadnih vežbi u teretani.

Po mišljenju stručnjaka, konac neprestano podseća čoveka da stalno zateže misiće stomaka. Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka, stalno opominje čoveka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.

Evo, šta treba da uradite:

“Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovini uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osetite. Pitisak konca stalno će vas podsećati na neophodnost zatezanja mišića.

Radićete to u toku celog dana: šetajući, stojeći, sedeći, za vreme posla i kod kuće. Pokušajte ne skidati konac, koliko dugo možete izdržati. On će vam obezbediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tela,” kaze Semi.

Ovakve vežbe rade se gotovo danonoćno, što je mnogo puta efikasnije od vežbanja tri puta nedeljno. Semi tvrdi da njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata sa manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Unutrašnji trbušni mišići, verovatno su jedini u ljudskom telu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vežba koja dovodi do ravnog stomaka.

U ovakve spada i vežba Vakuum u stomaku, koja omogućava da se za veoma kratko vreme (3-4 nedelje) ne samo ojačaju stomačni mišići sa unutrašnje strane, nego i struk učine tanjim.[ad_2]

Originalni članak

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare