Evo gdje sve se može putovati od 1. juna bez testova - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Evo gdje sve se može putovati od 1. juna bez testova

Od početka juna biće ukinuti testovi za ulazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku, pa čak i Egipat.

“Mjeriće se temperatura, poštovaće se fizičko distanciranje kako bi turizam, kao takav, zaživio u punom obliku”, rekao je Aleksandar Seničić direktor JUTE (Nacionalna asocijacija turističkih agencija).

On je istakao da se još ne zna mnogo o korona virusu, ali da je bitno da se poštuju sve mjere.

“Bitno je da vodimo računa, o smještajnim objektima da li će se puniti do kraja. Švedski sto je ove godine kao takav nemoguć zbog okupljanja velikog broja ljudi. Doručak će biti služen standardno za stolovima, a ono što može da predstavlja problem jeste smanjen kapacitet hotela ili smanjen obim prevoznih sredstava”, dodao je Seničić.

On je objasnio i šta može da se desi ukoliko se razbolite i dobijete temperaturu na ljetovanju.

“Nije novost da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva neke vrste liječenja od nekih virusa. Ne postoji osiguranje koje zbog proglašene pandemije pokriva ovu vrstu bolesti. Važno je da turisti znaju da standardna polisa osiguranja pokriva kompletnu njegu do momenta kada se dijagnostifikuje da imate korona virus, čak i testiranje koje bi se obavilo na licu mjesta.”, rekao je on.

Ako se ispostavi da ste pozitivni, ostaje još da se utvrdi da li ćete biti deportovani u karantin u svoju zemlju, ili ostajete na trenutnoj destinaciji.

(Akta)

Danas objavljeno

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

“Nije u planu pooštravanje epidemioloških mjera”

M.

U Grčkoj palo više od 75 miliona tona vode

M.

Ostavite komentar