Evo gdje su najkvalitetnije plaže na svijetu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Evo gdje su najkvalitetnije plaže na svijetu

Španija je svjetski šampion po kvalitetu plaža, dok je na drugom mjestu globalne rang liste Grčka, prenijeli su danas grčki mediji.

Kako je navelo Grčko društvo za zaštitu prirode, španske plaže dobile su 621 plavu zastavicu, a Grčke 581, prenosi grčki list “Katimerini”.

Najveći broj grčkih plaža obilježenih plavom zastavicom – sertifikatom kvaliteta, nalazi se na ostrvu Rodos (55), za kojim slijede Nea Propontida na Halkidikiju (19) i Sitonija i Hersonisos na istom poluostrvu, sa po 18 plavih zastavica.

Poslije Rodosa, grčka ostrva s najkvalitetnijim plažama su Hios (15), Kefalonija (13) i Kos (12).

Najviše plaža s plavom zastavicom u Španiji nalazi se u Valensiji, kao i prošle godine, a Andaluzija je zabilježila najveći porast u kvalitetu plaža.

Plave zastavice dodjeljuje Fondacija za edukaciju iz oblasti životne sredine (Foundation for Environmental Education – FEE), neprofitna i nevladina organizacija koju čini 65 organizacija u 60 zemalja članica.

Da bi plaža bila obilježena plavom zastavicom, mora da ispuni nekoliko kriterijuma u oblasti zaštite životne sredine, prije svih kvalitet i bezbjednost vode i obale.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Završena istraga o navodima da je Megan maltretirala osoblje, rezultati se kriju

Vanja A

Kako da spriječite bol u nogama kada nosite štikle?

Vanja A

Ćerka Ume Turman opsovala Vrhovni sud: Ne bih postojala

Zeljka

Ostavite komentar