Evidentirano 28 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Evidentirano 28 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22.00 do 05.00 časova u protekla 24 časa prekršila su 42 građana u Republici Srpskoj.

Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi:

-Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno je sa Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice „Sveti Apostol Luka? u Doboju da se pacijent T.M. samovoljno udaljio sa ovog odjeljenja, te da je isti pozitivan na korona virus. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Doboj 1 su locirali lice i tome obavjestili Službu hitne pomoći ?ZU “Doma Zdravlja? u Doboju, koji su zbrinuli lice na Infektivnom odjeljenju OB „Sveti Apostol Luka? u Doboju na dalje liječenje. O ovom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da se radi KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije?.

Da ne koristi ličnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku) na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 46 lica kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona “SARS-CoV-2” i “COVID-19” bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Danas objavljeno

Nevakcinisani Austrijanci sve nasilniji u prodavnicama

M.

Ukidaju kovid propusnice?

M.

U Sloveniji novi crni rekord

M.

Ostavite komentar