Euro NCAP: Pet zvjezdica za Kineze - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Euro NCAP: Pet zvjezdica za Kineze

Novi kineski modeli na evropskom tržištu Ora Funky Cat i Wey Coffee 01, koji pravi kompanija Great Wall, dobili su maksimalnih pet zvjezdica u novom krugu Euro NCAP testova.

Tesla model Y postavio je novo merilo za ostale modele, pošto je na testu dobio vrhunske ocene.

Funky Car, električni hečbek sa pet vrata, dobio je ocenu 83% za zaštitu odraslih putnika, 83% za zaštitu dece i 74% za protekciju ostalih učesnika u saobraćaju.

Tesla Model Y je ocenjen sa 98% za bezbednosne asistencije, što je rekordna vrednost, dok je za zaštitu odraslih putnika ocenjen sa 97%, za zaštitu dece 87%, a za osetljive učesnike u saobraćaju dobio je 82%.

I drugi kineski model na testu Wey Coffee 01, SUV sa SUS motorom, takođe je dobio pet ocena, a u tri glavna segmenta procentualno je ocenjen bolje nego Ora Funky Cat.

Metju Ejveri, glavni istraživački strateg u kompaniji Thatcham, koja je partner Euro NCAP-a, izjavio je da su oba testirana kineska modela „impresivni u pogledu zaštite putnika u slučaju nesreće“.

„To je umirujuća vest za one koji su strahovali da će poplava novih modela na tržištu iz Kine mogla da obori bezbednosni standard“, rekao je Ejveri.

Još jednu peticu na NCAP testu zaradio je električni krosover Genesis GV60, iako je dobio samo 63% za zaštitu osetljivih učesnika u saobraćaju.

B92.

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar