19. Novembra 2022.

Euro 7 će imati dramatičan uticaj na cijene: Koliko bi mogao da poskupi Volkswagen Polo

Big Portal

Najava da će prosečan građanin sve teže moći da kupi novi automobil nikada nije bila bliža ostvarenju. Nažalost, sa Euro 7 normom dolaze posebni zahtevi za proizvođače koji će morati da izduvne gasove svojih vozila učine još čistijim.

To znači ugradnju novih tehnologija i povećanje cena.

Euro 7 bi trebalo da stupi na snagu 1. jula 2025. Prema proceni Evropske komisije, povećaće cenu novog automobila za 90 do 150 evra, što ne zvuči preterno, ali izvršni direktor Volkswagena Tomas Šefer upozorava da je stvarnost drugačija.

On misli da će mali gradski automobil biti skuplji od 3.000 do 5.000 evra, što bi cenu većine vozila kao što je VW Polo podiglo iznad 20.000 evra za osnovne verzije.

Šef nemačkog auto-giganta rekao je za Autocar na sajmu automobila u Los Anđelesu 2022. da će se proizvođači takođe morati pridržavati strožih bezbednosnih propisa koji će zahtevati ugradnju skupe tehnologije.

Rekao je i da će preispitati da li se uopšte isplati ulagati u male automobile sa SUS motorima. Ne bude li Volkswagenu to isplativo, budućnost modela Polo biće dovedena u pitanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare