10. Novembra 2022.

Euleks na sjeveru KiM nije preuzeo policijsku odgovornost

Big Portal

U odgovoru za Indeksonline, Euleks navodi da SPЈ razvija mobilne posmatračke patrole na sjeveru pokrajine radi boljeg informisanja o situaciji.

Kaže se i da viši policijski savjetnici Euleksa za sjever pružaju savjete Sjevernom regionu Direkcije prištinske policije i četiri policijske stanice pod njenom komandom, u vezi sa različitim pitanjima u vezi sa obezbjeđivanjem policijskih usluga.

Dodaje se da Euleksov savjetnik glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici i Euleskov savjetnik predsjednika Osnovnog suda u tom gradu, pomno prate situaciju u te dvije institucije zbog ostavki Srba.

Na KiM je u utorak privremeno raspoređena Rezervna specijalizovana policijska jedinica u kojoj su 23 pripadnika italijanskih karabinijera i pripadnici Evropskih žandarmerijskih snaga.

Redovna SPЈ sastoji se od 105 poljskih policajaca, stacionirana je u Kosovskoj Mitrovici i druga je instanca za bezbjednosni odgovor na KiM, kao dio troslojnog mehanizma za bezbjednosni odgovor.

U saopštenju se podsjeća da je prištinska policija prva instanca za bezbjednosni odgovor, Euleks druga, a NATO/Kfor treća.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare