Euforija u Hrvatskoj: Dodatni letovi za Dohu - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Euforija u Hrvatskoj: Dodatni letovi za Dohu

Zbog velikog interesovanja navijača za meč sa Brazilom Brazila, putničke agencije i Hrvatske uvode čarter letove prema Dohi.

Stoga se očekuje da će Hrvatska imati znatno veću podršku sa tribina nego u šesnaestini finala s Japanom.

“Neke naše članice uvode dodatne čartere iz Zagreba kako bi zadovoljile potražnju, pa iako je to manje nego što je bila potražnja kada su takva takmičenja u Evropi, agencije ipak primećuju porast potražnje kako “vatreni” napreduju. Osim za Dohu odnosno Katar, raste potražnja i za Dubaijem, odakle se kombinuju letovi prema Dohi“, kaže predsednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain za Hinu.

“Uglavnom su do sada hrvatski navijači na SP u Katar putovali preko Dubaija, gde su se i smestili i avionima išli na utakmice u Katar, bilo je i letova niskotarifinih kompanija i snalazili su se svakako”
, kaže Fain.

Za čartere kojima će leteti na četvrtfinalnu utakmicu i nazad (let, transferi do i od stadiona te pratnja na putu, bez noćenja) navijači, kako kaže Fain, moraju izdvojiti od oko 11 do oko 15 hiljada kuna (1.500-2.000 evra), a potražnja je nakon pobede Hrvatske nad Japanom pojačana.

Napominje da se do sada za povratni let iz Zagreba do Dohe moralo izdvojiti oko šest do sedam hiljada kuna (800-930 evra), a da se na primer dvokrevetna soba u Dohi mogla naći i za oko 300 evra po osobi po danu.

Kaže da je teško reći koliko će hrvatskih navijača biti u Katru u petak (16h) na utakmici, jer će ih deo, kao i do sada, putovati i u individualnoj organizaciji, ali je sigurno da će agencije imati više prometa nego za prethodne utakmice.

Danas objavljeno

Opet haos u NBA: Tuča, petorica isključena

Zeljka

Istorijska pobjeda Partizana

Vanja A

Zvezda zvanično dovela napadača

Vanja A

Ostavite komentar