21. Augusta 2022.

EU: Podgorici potrebna stabilna i funkcionalna Vlada

Big Portal

Važno je da sve političke snage odgovorno rade na unapređenju konsenzusa u ovom pogledu, jer je dragocjeno vrijeme već izgubljeno ove godine – poručila je Pisonero Hernandez.

Ona je rekla da je sada na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom, te da nije na EU da utiče na ovaj proces, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

– Upoznati smo sa odlukom Skupštine koja je rezultirala usvajanjem prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces – rekla je Pisonero Hernandez.

Skupština Crne Gore izglasala je u noći sa petka na subotu nepovjerenje manjinskoj Vladi na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem.

Za smjenu manjinske Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika Demokratske partije socijalista /DPS/, Demokratske Crne Gore, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije /SDP/, Socijaldemokrata, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović jedina je bila protiv, dok glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije “Crno na bijelo”, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi ranije je podnijelo 36 poslanika DPS-a, SDP-a, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare